O mnie
Jestem doradcą dietetycznym, dietetykiem klinicznym, technologiem żywności.
Mój zawód i moja praca to moja pasja!
Od lat pomagam w zmianie nawyków żywieniowych, zajmuję się dietoterapią w różnych jednostkach chorobowych, doradzam w różnych aspektach poprawy stylu życia i żywienia na zdrowszy, układam plany żywieniowe dostosowane do indywidualnych potrzeb i uwarunkowań klientów, edukuję w zakresie znakowania produktów spożywczych i ich świadomego wyboru z półek sklepowych.
W swojej praktyce łączę wiedzę i doświadczenie poparte wykształceniem oraz wieloletnią praktyką z zakresu technologii żywności oraz dietetyki.
Swoją własną metamorfozę przeszłam w wieku 40 lat, gdy nie za dobrze się czułam, często łapałam infekcje i miałam zbędne kilogramy, nie miałam energii do działania.
Moje złe nawyki były jak najbardziej “typowe” (nadmierny apetyt, skłonność do słodyczy, brak ruchu).
Wówczas przeszłam mentalną zmianę i dzięki tym doświadczeniom rozumiem, czego muszą dokonać osoby chcące zmienić styl żywienia i życia.
Obecnie każdy wolny czas spędzam aktywnie lub wymyślając coraz to nowe pyszne i zdrowe dania.
Motywuje mnie możliwość rozwijania umiejętności innych osób, mentoring, budowanie i utrzymywanie standardów, realizacja ustalonych celów. Jestem nastawiona na słuchanie i zawsze staram się zrozumieć potrzeby Klientów.
Kieruję się holistycznym podejściem do pacjenta poszukując zachowana równowagi we wszystkich obszarach jego życia, ponieważ wierzę, że ciało i umysł to jedna całość.
Jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na wydziale Technologii Żywności i Żywienie Człowieka.
Ponadto ukończyłam studia podyplomowe "Żywienie człowieka w profilaktyce zdrowotnej" na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu oraz studia podyplomowe "Żywienie w zdrowiu i chorobie – dietetyka kliniczna” w Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.
Swoją wiedzę systematycznie poszerzam na konferencjach naukowych, kursach oraz szkoleniach, śledzę wyniki nowych badań naukowych w zakresie dietetyki.